Vooruitblik Challenger Pro League: wat mogen we verwachten in 2024-2025? (2024)

Hoewel onze Jupiler Pro League ondertussen aan speeldag vier zit, wordt vrijdagavond onze Belgische tweede klasse pas op gang getrapt. Beerschot en FCV Dender EH wisten vorig seizoen te promoveren en geven zo hun plekje door aan KAS Eupen en RWDM. Onderin degradeerde SL16 relatief kansloos, terwijl KV Oostende om extra-sportieve redenen uit de Challenger Pro League verdween. KSC Lokeren-Temse en La Louvière zijn dan weer de nieuwkomers na promotie uit Eerste Amateur. VoetbalPrimeur.be blikt nu alvast vooruit naar wat we mogen verwachten in 2024-2025!

Is er wel een échte titelfavoriet?
Beerschot slaagde er vorig seizoen in met 'slechts' 56 op 90 de titel te pakken. Zonder de prestatie van de Kielse Ratten tekort te willen doen, zegt het wel iets over de prestatie van de concurrenten. Vooraf werden Zulte Waregem en SK Beveren gezien als de favorieten om te promoveren, maar bij beiden draaide het seizoen uit op een sisser. Zij lijken alvast niet meteen versterkt te zijn tegenover vorig seizoen en zijn daarnaast allebei een pak voorzichtiger geworden om hun titelambitie uit te spreken. Terwijl we daarnaast wel een sterk seizoen bovenin van KAS Eupen durven te voorspellen, is het de vraag hoe RWDM zich zal profileren nu het opnieuw in 1B aan de bak moet.

Wanneer we dan toch een gok zouden wagen wat de titelfavoriet betreft, lijkt dit misschien wel hét seizoen van Lommel SK te kunnen gaan worden. Groen-wit zag met Arthur Sales dan wel wat aanvallend geweld vertrekken, maar slaagde er daarnaast wel in om heel wat kwaliteit te behouden én zelfs toe te voegen aan de selectie. Uitblinker Zalan Vancsa loopt nog steeds rond in Lommel, terwijl met Faniel Tewelde, Jason van Duiven en Ibrahima Kébé er een resem aan talent werd bijgehaald bij respectievelijk Odds BK, PSV en FC Girona.

Wat de marktwaarden betreft, steekt Lommel er - niet in het minst dankzij de kapitaalkrachtige City Group - dan ook duidelijk met kop en schouders bovenuit. De Limburgers hebben een totale waarde van zo'n 14,13 miljoen euro volgens Transfermarkt. KAS Eupen staat tweede met 10,98 miljoen euro, gevolgd door de RSCA Futures met 8,45 miljoen euro. Uiteraard draait de transferperiode nog op volle toeren en kan dit er binnen enkele weken alweer anders uitzien.

Een retourticket voor de gepromoveerden?
Terwijl we de kersvers gepromoveerden natuurlijk alle succes willen toewensen, zou het wel eens erg lastig kunnen gaan worden voor zowel La Louvière als KSC Lokeren-Temse. Beiden lijken het met een zeer bescheiden budget te moeten gaan klaarspelen in het profvoetbal. In de hedendaagse voetballerij staat dat uiteraard ook gelijk aan een zeer bescheiden spelerskern.

Hoewel we her en der een oud-JPL-speler terugvinden met bijvoorbeeld Indy Boonen, Olivier Myny en Sami Lahssaini, lijken de nieuwkomers in de Challenger Pro League het vooral met onbekenden te gaan proberen. Ondanks dat absoluut geen maatstaf dient te zijn, lijken de gepromoveerden ook de voornaamste kandidaten om meteen weer te degraderen. Naast hen zal ook RFC Seraing uit een ander vaatje moeten tappen indien het zich dit seizoen wél staande wil gaan houden.

Dark horse uit Boussu?
Wie dit seizoen zich wel eens als 'dark horse' zou kunnen profileren is Royal Francs Borains. De titel is misschien te hoog gegrepen, maar een plek bij de top 6 - en de bijhorende promotie play-offs - ligt eventueel wel binnen handbereik.

Met Xavier Gies haalde het alvast de doelman met de meeste clean sheets van het afgelopen seizoen in huis.Daarnaast kan het achterin bouwen op de ervaring van Dorian Dessoleil en Sébastien Dewaest.

Topschutter Jordan Kadiri is dan wel vertrokken, maar met Yanis Massolin en Corenthyn Lavie blijven de andere sterkhouders voorin wel present.

Met Kays Ruiz-Atil haalde men daarnaast een ex-toptalent van PSG in huis, die drie seizoenen geleden nog flitste naast Kylian Mbappé. De vraag is nu of hij zijn beste vorm weer kan terugvinden in de Challenger Pro League, maar wij zijn alvast benieuwd.

Welke topclub heeft de beste beloften?
Nu SL16 gedegradeerd is, zullen we in de CPL nog slechts drie belofteploegen aan het werk zien dit seizoen. Jong Genk gaat met Club NXT en de RSCA Futures de strijd aan.

Vorig seizoen eindigde blauw-zwart op een verdienstelijke negende plek, met 37 punten. Jong Genk behaalde evenveel punten, maar kon één wedstrijd minder winnen, met een tiende plek tot gevolg. Ook de futures deden het niet slecht en mochten het seizoen afsluiten op nummer twaalf, met 34 punten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Vooruitblik Challenger Pro League: wat mogen we verwachten in 2024-2025? (2024)
Top Articles
Cybernova Private Server
Whiznews
The Blackening Showtimes Near Century Aurora And Xd
Places 5 Hours Away From Me
Zitobox 5000 Free Coins 2023
Wild Smile Stapleton
Nesb Routing Number
Select The Best Reagents For The Reaction Below.
Shaniki Hernandez Cam
Optum Medicare Support
Carter Joseph Hopf
Clairememory Scam
Craigslist Chautauqua Ny
Shariraye Update
Synq3 Reviews
Worcester On Craigslist
Funny Marco Birth Chart
The Shoppes At Zion Directory
Magic Mike's Last Dance Showtimes Near Marcus Cedar Creek Cinema
Dr. med. Uta Krieg-Oehme - Lesen Sie Erfahrungsberichte und vereinbaren Sie einen Termin
Craigslist Sparta Nj
Days Until Oct 8
PowerXL Smokeless Grill- Elektrische Grill - Rookloos & geurloos grillplezier - met... | bol
Pecos Valley Sunland Park Menu
Www.craigslist.com Savannah Ga
Best Sports Bars In Schaumburg Il
Living Shard Calamity
Inkwell, pen rests and nib boxes made of pewter, glass and porcelain.
Die 8 Rollen einer Führungskraft
Accuradio Unblocked
Truvy Back Office Login
'Insidious: The Red Door': Release Date, Cast, Trailer, and What to Expect
Temu Seat Covers
His Only Son Showtimes Near Marquee Cinemas - Wakefield 12
Fedex Walgreens Pickup Times
Solarmovie Ma
Staar English 1 April 2022 Answer Key
Rogers Centre is getting a $300M reno. Here's what the Blue Jays ballpark will look like | CBC News
Gold Nugget at the Golden Nugget
Mckinley rugzak - Mode accessoires kopen? Ruime keuze
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
War Room Pandemic Rumble
Amy Zais Obituary
The Blackening Showtimes Near Ncg Cinema - Grand Blanc Trillium
Vci Classified Paducah
Amateur Lesbian Spanking
Mega Millions Lottery - Winning Numbers & Results
Food and Water Safety During Power Outages and Floods
Upcoming Live Online Auctions - Online Hunting Auctions
17 of the best things to do in Bozeman, Montana
Subdomain Finer
Secondary Math 2 Module 3 Answers
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 5367

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.